De ce ai nevoie de un certificat energetic?

Un certificat energetic este necesar pentru a afla pretul corect al apartamentului sau cladirii pe care vreti sa o inchiriati/cumparati, (pretul cladirilor cu eficienta energetica mai mare va creste intrucat sunt mai usor de intretinut, in detrimentul celor cu o eficienta energetica redusa)
Sa nu mai platiti pierderile de energie!
Sa aflati ce consumuri si ce costuri de intretinere/exploatare aveti!

Elaborarea unui certificat energetic este obligatorie din data de 1 ianuarie 2011. Proprietarii au obligatia de a pune la dispozitia potentialilor cumparatori sau chiriasi aceste acte, in cazul in care se incheie contracte de vanzare-cumparare sau inchiriere a locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, precum si in cazul in care doresti sa iti reabilitezi termic locuinta.
Certificatul energetic este valabil 10 ani de la emiterea sa.

Usor

Ne puteti contacta si in cel mai scurt timp vom ajunge la dumneavoastra acasa

Repede

Venim la adresa ta si efectuam analiza spatiului in aceeasi zi, pentru a-ti furniza certificatul energetic in maxim 24 ore.

Pret mic

Oferim consultanta gratuita si preturi reduse certificare/audit energetic. Fara avans, plata se face dupa obtinerea datelor de masurare.

Seriozitate

Clienti nostri ne recomanda cu placere pentru ca seriozitatea este unul din cele mai bune referinte ale noastre.

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic este un document necesar in orice tranzactie de vanzare/cumparare sau inchiriere. Obligativitatea prezentarii lui a aparut in Legea 159/2013, in completarea Legii 372 din 2005. Aceasta lege mentioneaza, ca pentru imobilele care se vand sau se inchiriaza, proprietarul, investitorul sau administratorul sunt obligati,sa puna la dispozitia cumparatorului sau chiriasului, o copie a certificatului energetic, inaintea semnarii contractului de vanzare/cumparare sau inchiriere.

Prin noua lege potenţialul cumpărător sau chiriaş poate fi informat, despre performanţa energetică a clădirii. Certificat de performanţă energetică (CPE) este un document tehnic, cu caracter informativ, care atestă performanţa energetică a clădirii, precum şi încadrarea acesteia, într-o clasă de performanţă energetică.

In functie de performanta energetica avuta, cladirile se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, incepand de la clasa A, caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, respectiv un consum de pana in 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G, corespunzatoare celui mai ridicat consum de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an.
Sistemul de notare este de la 1 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare, cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Certificatul energetic este valabil 10 ani.

Cine este autorizat, să emită certificatele energetice?

Eliberarea certificatului de performanță energetică al clădirii, este analizată de către auditori energetici autorizati de catre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, auditorii sunt listați pe situl acestei instituții, lista auditorilor poate fi descarcata in format doc.

Ce este auditul energetic?

Auditul energetic al unei cladiri, urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare, sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute, din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.

Etapele unui audit energetic:
Evaluarea performantei energetice a cladirii care este supusa auditului energetic
Evaluarea performantei energetice a cladirii de referinta in conditii normale de utilizare
Identificarea masurilor de modernizare energetica si analiza eficientei economice a acestora
Intocmirea raportului de audit energetic
Echipa noastra are experienta necesara, pentru a va furniza un audit energetic complet, inclusiv analiza tehnico-economica a diverselor sisteme, care folosesc surse de energii regenerabile.

Garantati serviciile oferite?

Imi asum responsabilitatea, pentru masuratorile/analizele realizate, pentru a oferi un audit energetic valid si ireprosabil, de aceea includ in tarif responsabilitatea pentru lucrarile si documentele livrate, acestea fiind parafate si contrasemnate.